Teksti suurus:
A A A

Sõjaline kolmevõistlus

12.05.2015
Aprilli viimasel nädalavahetusel selgusid Valgamaal Metsniku lasketiirus ning Tõrva gümnaasiumi jooksurajal Kaitseliidu meistrid sõjalises kolmevõistluses.
Valgamaa malevale oli see juba teine kord taolist võistlust läbi viia. Sõjalisest kolmevõistlusest võtavad osa Kaitseliidu malevate kuni neljaliikmelised võistkonnad. Vanuseklasse on kaks ning individuaalarvestuses võistlevad mehed ja naised eraldi. Võistkondlikus arvestuses läksid arvesse iga võistlusklassi kolme parema võistleja tulemused.

Päikesepaisteline ja soe kevadilm meelitas Valgamaale kolmevõistlusele viie maleva ja peastaabi võistkonnad kokku 51 võistlejaga. Avamise järel suundusid naised granaadiviskele ning mehed lasketiiru.

Lasketiirus tuli võistlejatel, lamades laskeasendis, lasta sihtmärki 200 meetri distantsil. Harjutusi oli kaks. Esmalt anti kümne lasu sooritamiseks viis minutit ning pärast tabamuste lugemist järgnes teine voor, kus kümne lasu sooritamiseks anti üks minut.

Granaadiviskes luges nii täpsus kui kaugus

Granaadiviskes tuli võistlejatel kõigepealt granaati täpsuse ja seejärel juba kauguse peale visata. Täpsusviseteks anti 16 granaati, mis tuli visata eri distantsidele maha märgitud ringidesse. Punkte arvestati granaadi maandumise, mitte veeremise järgi. Kaugviskeks anti kolm granaati ning arvesse läks kõige pikem vise. Aega mõlema harjutuse sooritamiseks oli kuus minutit.

H18 klassis läks granaadiviske esikoht jagamisele. Võrdsed punktid kogusid Mairo Mändla Saaremaalt ning Jaanus Roos Tartu malevast. H40 klassis oli parim Imre Õim Valgamaa malevast. Naiste arvestuses läksid mõlemad võidud Tartu malevasse, kui D18 klassis oli parim Helen Saal ning D40 klassis Piret Konsin.

Jooksukross Tõrvas

Kui granaadivise ning laskmine Metsniku lasketiirus lõpetatud, asusid võistlejad viimase ala kallale. Viimasena kavas olnud jooksukross viidi läbi Tõrva gümnaasiumi jooksurajal. Meesteklassi võistlejatel tuli joosta 6000 meetrit ning naised, nais- ja meesveteranid panid oma võhma proovile 3000 meetri distantsil.

H18 klassis ületas finišijoone esimesena Valgamaa maleva kõige värskem liige Aivar Rehemaa, H40 klassis oli parim Jüri Linde Saaremaa malevast. D18 klassi kiireimaks osutus Helen Saal Tartu malevast ning D40 klassis võttis võidu Tiiu Kannes Valgamaa malevast.

Kolmevõistlus oli osa nii-öelda suure karika nimel toimuvast jõuproovist. Pärast neljandat osavõistlust asus liidrikohale Valgamaa malev 70 punktiga. Järgnevad Tartu 60 ja Järva 58 punktiga. Ees on ootamas veel laskmine, jalgpall ning orienteerumine.


PARIMAD

D40
1. Kristi Lind (Tartu malev)
2. Piret Konsin (Tartu maleV)
3. Tiiu Kannes (Valgamaa malev)

D18
1. Helen Saal (Tartu malev)
2. Aili Popp (Valgamaa malev)
3. Viivika Leppik (Tartu malev)

H40
1. Imre Õim (Valgamaa malev)
2. Lauri Vesnenko (Tartu malev)
3. Aigar Konsap (Tartu malev)

H18
1. Mairo Mändla (Saaremaa malev)
2. Indrek Roos (Tartu malev)
3. Jaanus Roos (Tartu malev)

Võistkonnad
1. Tartu malev
2. Valgamaa malev
3. Saaremaa malev
4. Järva malev
5. Rapla malev
6. Kaitseliidu peastaap

Rein Säinas